Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Reykjavik tar hjälp av Trelleborg

Publicerad:

Under onsdagen var Trelleborgs kommuns representant, Eleonore Schlyter, inbjuden till Reykjavik för att tala på en strategisk konferens om digitalisering och automatisering.

Reykjaviks kommun inspireras av Trelleborg när det gäller att digitalisera handläggningen av försörjningsstöd.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Reykjaviks kommun inspireras av Trelleborg när det gäller att digitalisera handläggningen av försörjningsstöd.

Reykjavik ska, likt Trelleborg, digitalisera handläggningen av försörjningsstödet och är nu i startgroparna för sin förändringsresa. Deras första steg är att se över sin organisation och sina processer och här tar man hjälp av Trelleborgs kommun.

- Jag är tacksam för inbjudan och hoppas att jag inspirerat genom att berätta om varför och hur vi lyckats med digitalisering och automatisering av försörjningsstödet i vår kommun, säger Eleonore Schlyter, enhetschef på arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun.

Med hjälp av ett tydligt arbetsmarknadsperspektiv och en processorienterad verksamhet har Trelleborgs kommun nått resultat som väckt intresse både i Sverige och ute i Europa.

Reykjaviks kommun arrangerar konferensen som vänder sig till chefer och handläggare.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?