Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Vilka är kommunens trygghetsvärdar?

Publicerad:

Trygghetsvärdarna har sedan i somras gjort sig bekanta med många i kommunen. Vi har under de senaste fem veckorna presenterat Daniel, Anders, Mirella, Albert och Mohammed för att öka bekantskapen med våra trygghetsvärdar. Denna vecka presenteras Patrik som är sist ut av våra sex trygghetsvärdar i kommunen.

Patrik är trygghetsvärd
Foto: Trelleborgs kommun Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Patrik är trygghetsvärd

Patrik har 20-årig erfarenhet inom ambulansvården och han tycker att mötet med människor, unga som gamla, är otroligt viktigt i arbetet. Hans bakgrund inom ambulansvården har gett honom förmågan att agera snabbt och fånga upp situationer vid särskilda händelser.

- Jag har lång erfarenhet av att arbeta med människor i olika typer av situationer, berättar Patrik.

Trelleborgs kommun täcks av ett stort geografiskt område där målsättningen är närvaro och synlighet i hela kommunen. Trygghetsvärdarna besöker byarna runt om i kommunen och rör sig i centrum både till fots och i bil under varje arbetspass med syfte att finnas tillhands för kommuninvånarna.

Vi skapar en god relation med medborgarna, unga som gamla, och vi finns där och är tillgängliga för både för vuxna och ungdomar.

Positivt bemötande

Patrik upplever allmänhetens bemötande som väldigt positivt och tycker att relationen med medborgarna är bra. Trygghetsvärdarnas arbete bidrar till att utveckla och skapa relationer med bland annat ungdomar, utsatta grupper i samhället och andra medborgare. Arbetet har lett fram till god social kontakt med bland annat ungdomar i kommunen. Patrik berättar vidare:

- I arbetet träffar vi på många ungdomar i kommunen på bland annat fritidsgårdar, i stadskärnan och ute i byarna och vi har byggt upp en bra fungerande relation.

Specifika kunskapsområden

Trygghetsvärdarna har sina specifika kunskapsområden och kompetenser vilket gör att de kompletterar varandra bra i arbetet där de tillsammans hjälps åt i olika situationer.

- Min bakgrund har gjort att jag har en förmåga att tänka väldigt brett och har kunskap om mycket, vilket har gjort att jag har kunnat hjälpa mina kolleger i vissa situationer, säger Patrik.

Det bästa med arbetet tycker Patrik är möjligheten att få träffa och hjälpa många olika människor.

Kontaktuppgifter till våra bilar och trygghetsvärdar

Bil 1: 0722 31 39 41
Bil 2: 0722 31 40 69
Bil 3: 0722 31 70 19

E-post:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!