Uddens förskola firar tio år med teater om värdegrunden

Publicerad:

I fredags fick Uddens förskola besök av Raffe Räv som i en teaterföreställning sjöng och berättade om kompisar, vänskap och vad som händer i Kungaskogen. Budskapet i föreställningen var tydligt: "var en schysst och bra kompis och var rädd om naturen".

Raffe Räv (Tobias Kralmark) förbereder sig inför teaterföreställningen på Uddens förskola.
Foto: Niclas Ingvarsson Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Raffe Räv (Tobias Kralmark) förbereder sig inför teaterföreställningen på Uddens förskola.

– Vi vill fira att Uddens förskola fyller tio år, säger Ingela Nilsson, biträdande förskolechef. Förutom teatern med Raffe Räv har vi firat med olika aktiviteter för både barn och föräldrar under hela året.

Fredagens teaterföreställning är också en del av förskolans värdegrundsarbete, som är ett förebyggande och främjande arbete mot kränkande behandling, diskriminering och trakasserier, så att inga barn utsätts för detta.

– Vår värdegrund är förankrad i förskolans läroplan och Kungaskogen är ett långsiktigt tema som de äldre barnen arbetar med, säger Ingela Nilsson. Vi ser att arbetet med värdegrunden har gett resultat. Barnen pratar mycket om "Gyllene regeln" – var mot andra som du vill att de ska vara mot dig. De bjuder också in varandra i leken och delar gärna med sig.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?