Projekt Artist Book på Pilevallskolan

Publicerad:

Elever i årskurs 9 har under hösten haft möjlighet att under bildlektioner jobba med pocketböcker, som fått en helt ny design.

Monica Mårtensson och Leif Rahnasto
Foto: Christer Thorell Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Monica Mårtensson och Leif Rahnasto

Skolbibliotekarien Monica Mårtensson och bildläraren Leif Rahnasto har haft ett samarbete, som gav ett lyckat resultat.

- Helt fantastiska böcker, säger Monica Mårtensson, som genom en lokal serietidningshandlare i Trelleborg fick begagnade pocketböcker till hela årskurs 9 på Pilevallskolan. Något som skolan är mycket tacksam för. Enligt Bildläraren Leif Rahnasto ingår skapandet av Artist Book som en viktig del i undervisningen om konsthistoria, där eleverna gjort sina egna tolkningar av böckerna.
Eleverna har sedan höstlovet arbetat med både idé och design, och fått göra vad de vill med pocketböckerna.

- Här ser ni resultatet, säger Leif Rahnasto, och visar några av de färdiga alster som eleverna valt att ställa ut i skolbiblioteket. En viktig del i projektet har varit ett ämnesövergripande perspektiv med både bild och textilslöjd i nära samarbete, vilket gav fler möjligheter för elevernas arbetsprocess.

- Vi har duktiga elever på skolan, och de har varit väldigt motiverade under hösten, säger Leif Rahnasto och berättar samtidigt att ”Artist Book” är ett bra exempel på när olika konstformer möts i ett och samma verk. Många av böckerna förmedlar tydligt olika känslor. Detta är något som eleverna verkligen varit intresserade av

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?