Kul i jul för barn och unga

Publicerad:

Vad ska skollovslediga barn och ungdomar göra på jullovet i Trelleborg? Kom till Spelhåla och eldshow på Trelleborgen, skateboardskola på Gasverket, goalball på Söderslättshallen och ny matteslinga i Albäck! Du kan också åka skridskor i ishallen, bada på Badhuset och besöka fritidsgårdarna.

Spel och eldshow på Trelleborgen
Foto: Linda Olofsson Licens: © Copyright Spel och eldshow på Trelleborgen

Spelhåla och eldshow på Trelleborgen

28 december klockan 12-16
Gratis

Ta med era favoritspel, utmana varandra, era vänner och prata speläventyr den 28 december på Trelleborgen. Björn och Tobbe finns på plats för att möta lovlediga barn i schack, hnefatafl och tärning. Eldshow klockan 15.30.

Den 28 december förvandlas Vikingamuseet på Trelleborgen till en mötesplats för spelsugna. Ta gärna med er era favoritspel, gamla som nya, och slå er ner vid våra cafébord eller på fällarna i utställningen. Utmana varandra, era vänner eller bara inspireras och prata speläventyr. Vikingamuseet är öppet klockan 12-16.

För lovlediga barn och unga

Möt de hitintills obesegrade Björn och Tobbe, även kallade Hugin och Munin, i medeltida schack. Björn och Tobbe finns på plats hela eftermiddagen för att dela med sig av sina färdigheter. De låter sig gärna utmanas både i schack, hnefatafl och tärning! Det bjuds på snacks och dricka i Café Oden så länge lagret räcker. Gratis entré! Yngre barn går in i sällskap av vuxen.

Klockan 15.30 Eldshow med FireNFox!

Spelhålan på Trelleborgen är en del av Lovkul Trelleborg med gratis lovaktiviteter för barn 6-15 år. Observera att Trelleborgen tyvärr inte kan erbjuda internetuppkoppling för spelande gäster.

Skateboardskola på Gasverket

21-22 december klockan 15-20 Gratis

Ta med brädan till Gasverkets inomhus skateboardhall under jullovet och prova på skateboard. Fredag-lördag 21-22 december finns två skateboardcoacher på plats i skatehallen klockan 15-20. Passa på att fråga om tips och råd.

Alla är välkomna, nybörjare som erfarna åkare. Vi spelar skön musik under dagarna, bjuder på mellanmål och har med oss lånebrädor till deltagare som saknar egen. Det råder hjälmtvång för alla i skatehallen.

Skateboardskolan är en del av Lovkul Trelleborg med gratis lovaktiviteter för barn 6-15 år.

Goalball på Söderslättshallen

28 december klockan 9-15 Gratis

Samling i B-hallen på Söderslättshallen. Representanter från Svenska Goalball landslaget finns på plats och introducerar spelet. Utbildning kring spelets idé, regler och taktik. Lagindelning.

Föranmälan till senast 27 december. Därefter drop in exklusive lunch.

Klockan 10-12 Matcher. Klockan 12-13 Lunch i Södans Sportbar för alla som deltar i spelet och har föranmält sig senast 27 december. Klockan 13-15 Matcher.

Goalball på jullovet är en del av Lovkul Trelleborg med gratis lovaktiviteter för barn 6-15 år.

Ny matteslinga i Albäcksskogen

Gratis

På jullovet 2018 finns nya frågor på matteslingan i Albäck! Fritidsnämnden har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Kultur- och fritidsförvaltningen har arbetat tillsammans med naturpedagog på Naturbarn för att ta fram dessa frågor. Natur/matteslingan står permanent p�� området.

Ny matteslinga på jullovet är en del av Lovkul Trelleborg med gratis lovaktiviteter för barn 6-15 år.

Matteslinga i Albäcksskogen

Skridskoåkning i ishallen

Lördag 22 december klockan 15-17
Onsdag 26 december klockan 12-14
Torsdag 27 december klockan 11-12.45
Fredag 28 december klockan 11-12.45
Lördag 29 december klockan 15-17
Söndag 30 december klockan 12-13.45
Torsdag 3 januari klockan 11-12.45
Fredag 4 januari klockan 11-12.45
Lördag 5 januari klockan 15-17
Söndag 6 januari klockan 12-13.45

Det kostar 30 kronor per person. Hockeyklubbor eller puckar är inte tillåtet. Familjebiljett för två vuxna och max tre barn: 100 kronor.

Fleråk-kort till allmänhetens skridskoåkning

10-kort: 200 kronor. Giltigt två säsonger. 25-kort: 400 kronor. Giltigt två säsonger. Fleråk-korten är opersonliga och har en giltighetstid på två år.

Ishallen

Låna skridskor från Fritidsbanken

Fritidsbankens skridskor finns i anslutning till ishallen på Söderslättshallen. Alla kan låna och det är gratis. Fritidsbanken garanterar inte att alla storlekar finns. Det går inte att reservera. Du lämnar tillbaka skridskorna på hyllan igen när du har åkt färdigt. Ta med egen hjälm, det finns bara ett fåtal hjälmar. Det finns cirka 100 par skridskor och 15 hjälmar till utlåning.

Fritidsbanken

På Fritidsbanken på Föreningarnas Hus kan du lämna och låna bättre begagnad sportutrustning. Fritidsbanken i Trelleborg finns på Föreningarnas Hus, Klörupsvägen 25. Fritidsbanken Trelleborg har kvällsöppet i samarbete med Språkcafé Ungdom måndag – torsdag klockan 18-20 och lördagar klockan 17-20. Hela lagret av skridskor finns för utlåning på Söderslättshallen i ishallen.

Fritidsbanken

Fritidsgårdar

Som vanligt har fritidsgårdarna massvis med roliga aktiviteter både till gamla och nya gårdsbesökare. Kom och se hur vi har det – här finns alltid plats till fler!

Ladda ner UNG i TRELLEBORG på App Store eller Google Play - här kan du följa vad som händer på fritidsgårdarna.

Fritidsgårdar i Trelleborg

Föreningar i Trelleborg

Mer information om föreningar i Trelleborg finns i föreningsregistret.

Föreningsregister

Äventyrsbad på Badhuset

Lördag 22 december klockan 8-15
Söndag 23 december klockan 9-15
Onsdag 26 december klockan 9-15
Torsdag 27 december klockan 9.30-19
Fredag 28 december klockan 9.30-19.
Familjekväll från klockan 17.
Lördag 29 december klockan 9-15
Söndag 30 december klockan 9-15
Onsdag 2 januari klockan 9.30-20. Vuxenkväll från klockan 17.
Torsdag 3 januari klockan 9.30-19
Fredag 4 januari klockan 9.30-19. Familjekväll från klockan 17.
Lördag 5 januari klockan 9-15
Söndag 6 januari klockan 9-15

Pris: 30 kronor för barn och ungdom 7-20 år.

Badhuset har två 25-metersbassänger, hoppramper, äventyrsbad, vattenrutschbanor, virvelkanal, vattengrotta, vattenkanon, kaskad, ångbad, bubbelpool och en grund bassäng med rutschbana för de allra minsta.

Bada själv får man göra från och med det år man fyller 10 år och kan simma 200 meter. Barn som inte uppfyller båda dessa krav badar endast i betalande och badande vuxens (över 18 år) sällskap. Föräldrarna ansvarar alltid för sina barns säkerhet. Max tre barn per vuxen gäller alla dagar och alla tider på Badhuset. Begränsat antal platser.

Badhuset

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?