Inbrytning för Trygghetens hus

Publicerad:

När grävskoporna redan är i full gång och arbetar, då får man finna på ett annat sätt att markera starten på bygget av Trygghetens hus i Trelleborg. Eftersom räddningstjänstens personal är experter på att ta sig in i byggnader och fordon, fick det bli just en inbrytning.

Expertis från räddningstjänsten bröt upp en dörr för att markera starten av bygget av Trygghetens hus
Foto: Ingrid Wall Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Expertis från räddningstjänsten bröt upp en dörr för att markera starten av bygget av Trygghetens hus

Med gemensamma krafter tog sig kommunalstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson och räddningsutskottets ordförande Patrik Holmberg an uppgiften att öppna en ståldörr. Till sin hjälp hade de också expertis från räddningstjänsten.

Trygghetens hus byggs öster om väg 108 i höjd med Västervångs norra del och nya Vattentornet. Hit flyttar räddningstjänsten om två års tid, och får då sällskap av bland annat kommunens IT-avdelning. Det finns i dagsläget inga beslut om huruvida också ambulansverksamheten kommer att flytta hit.

När brandbilar och brandsoldater flyttat norrut kommer den gamla brandstationen att stå tom. Det centrala området är just nu föremål för hur det ska utformas för framtiden.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?