Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Högsta betyg för Teknikcollege på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg

Publicerad:

Vart femte år gör Industrirådets granskningskommission ett besök till Skåne för att utvärdera Teknikcollege Skånes arbete med att stärka kompetensförsörjningen i regionen. I år träffades granskarna och Teknikcollege Skånes regionala styrgrupp på Söderslättsgymnasiet.

Teknikcollege i Trelleborg erbjuder tre olika utbildningar: Teknikprogrammet – design- och produktutveckling, Industriteknisk utbildning inom svets samt Vuxenutbildning inom svets utifrån Industrirådets och skolverkets basår.
Foto: https://pixabay.com/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Teknikcollege i Trelleborg erbjuder tre olika utbildningar: Teknikprogrammet – design- och produktutveckling, Industriteknisk utbildning inom svets samt Vuxenutbildning inom svets utifrån Industrirådets och skolverkets basår.

Granskningen visar att Skåne är en välorganiserad, engagerad och utvecklingsinriktad region där arbetet med kompetensförsörjning generellt fungerar väl.

Teknikcollege i Trelleborg - ett föredöme

Söderslättsgymnasiet i Trelleborg är en av utbildningsanordnarna för gymnasie-, vuxen- och yrkeshögskoleutbildning i Skåne, som är certifierade av Teknikcollege. Certifieringen utgår från flera centrala kriterier som satts upp av Industrirådet.

– Trelleborg ska vara stolta över sitt teknikcollege, ett föredöme för hela Sverige säger Stefan Sjöquist, ledare för Industrirådets granskningskommission i ett pressmeddelande.

Teknikcollege – en kvalitetsstämpel

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar.

Teknikcollege i Trelleborg erbjuder tre olika utbildningar: Teknikprogrammet – design- och produktutveckling, Industriteknisk utbildning inom svets samt Vuxenutbildning inom svets utifrån Industrirådets och skolverkets basår.

Pernilla Bergkvist, biträdande rektor och programutvecklare på Teknikcollege, menar att Teknikcollege på Söderslättsgymnasiet får högsta betyg för att man har en tydlig struktur och ett entreprenöriellt tänkande:

– Vi har en engagerad samordnare och ett arbetslag som är lösningsfokuserade. De strävar alltid efter att höja kvaliteten på våra utbildningar. Dessutom arbetar de tätt med eleverna och näringslivet här i Trelleborg, säger Pernilla Bergkvist.

Fotnot: Bakom Teknikcollege står Industrirådet som 2004 initierade konceptet. Industrirådet består av ledande företrädare för svenska arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom industrisektorn.

Teknikcollege Skånes logotyp

Hjälpte informationen på den här sidan dig?