Återbruk av fritidsutrustning på Fritidsbanken

Publicerad:

Inför skolstart och terminsstart av föreningsaktiviteter kan du låna gratis sportsaker på Fritidsbanken! Nu fyller Fritidsbanken på lagret med ett nytt inlämningskärl på Återvinningscentralen i Trelleborg.

Återvinningscentralen i Trelleborg
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Återvinningscentralen i Trelleborg

Har du gammal sport- eller fritidsutrustning som bara samlar damm i förrådet? Skänk prylarna till Fritidsbanken för ett hållbart återbruk. Inlämningskärl finns sedan tidigare på Återvinningscentralen i Smygehamn och Anderslöv. Du kan också lämna direkt till Fritidsbanken som finns på Föreningarnas Hus, Klörupsvägen 25 intill Söderslättshallen.

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Alla kan låna och allt är gratis! Här kan du låna fotbollar, inlines, rack, hjälmar, klubbor med mera. Vid skolornas skridskoåkning i ishallen är utlåningen rekordstor liksom på jullov, sportlov och allmänhetens åkning. Alla kan prova åka skridskor utan att behöva köpa egna.

Fritidsbanken finns på 54 orter i Sverige och drivs i Trelleborg av Trelleborgs kommun i samarbete mellan Kultur- och fritidsförvaltningen och Daglig verksamhet LSS. Språkcafé Ungdom medverkar.

Fritidsbanken finns även på plats på Dalabadet hela sommarlovet måndag- fredag klockan 10-18. Fritidsbankens stuga finns söder om boule- och tennisbanan intill fotbollsplanen. Här kan du låna gratis sportsaker och spela basket, brännboll, boule, fotboll, tennis med mera...

Fritidsbanken

Hjälpte informationen på den här sidan dig?