Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Two touch fångar upp Trelleborgs unga

Publicerad:

Fredrik Fritz Persson och Ragnar Öhman är två kända idrottsprofiler i Trelleborg, men vad många inte känner till är att de nu jobbar tillsammans för att fånga upp Trelleborgs unga. Fritz och Ragnar är den dynamiska duon i Two touch – projektet som motiverar unga som varken arbetar eller studerar att hitta sin väg till självförsörjning.

Fredrik Fritz Persson och Ragnar Öhman, föreningsaktiva och välkända i Trelleborgs föreningsliv, arbetar för att fler ungdomar i Trelleborg ska studera eller arbeta.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Fredrik Fritz Persson och Ragnar Öhman, föreningsaktiva och välkända i Trelleborgs föreningsliv, arbetar för att fler ungdomar i Trelleborg ska studera eller arbeta.

- Vårt uppdrag är att kontakta ungdomar som har lämnat skolan eller gått ut med ofullständiga poäng för att motivera dem att återuppta sina studier eller stötta dem i att hitta arbete som leder till självförsörjning. Rent praktiskt fungerar det så att vi får en notering från skolan som vi sedan följer upp med kontakt, antingen via telefon, brev eller hembesök, säger Fritz.

- Alla har ju olika förutsättningar för att ta sig igenom en utbildning eller för att få och behålla ett arbete. Vi kan hjälpa ungdomarna att hitta ett sätt som passar för att de ska kunna ta sig vidare, säger Ragnar

Men arbetet är mer än den uppsökande verksamheten, man ordnar även aktiviteter i samarbete med Trelleborgs föreningsliv. Tidigare har man arrangerat Öppen hall för ungdomar mellan 15 och 25 och inför sommaren planerar man för Sommar på Dala där det kommer erbjudas en mängd olika aktiviteter.

Samarbetet sträcker sig även utanför kommunens gränser. Under fredagen stod Trelleborg värd för en nätverksträff där nio skånska kommuner samlades för att inspirera varandra i arbetet med att fånga upp ungdomar som står utan både jobb och studier.

- Om du är ungdom eller förälder till en ungdom som vill ha kontakt med Two Touch är du välkommen att höra av dig, hälsar Fritz och Ragnar.

Two touch är en del av Trelleborgs kommuns arbete med det kommunala aktivitetsansvaret och görs i samarbete med TFF - en kraft i samhället. Projektet finansieras av MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?