April

 • Säkerhet på valborg

  Blåsigt vid kusten

  Anordnaren av en valborgsmässoeld har ansvaret för att eldningen ska ske på ett säkert sätt genom att förebygga och säkra mot brand. Den ansvarige ska söka information om väderförhållanden, eldningsförbud med mera.

 • Gratis sommarsimskola till förskoleklass

  Simskola

  Trelleborgs kommuns sommarsimskola är i år gratis för förskoleelever födda 2011 tack vare statligt ekonomiskt stöd till avgiftsfri simskola för elever i förskoleklass. Begränsat antal platser vecka 25 - 27. Mer simskola planeras till hösten i samverkan med förskolan.

 • Trelleborgs kommun prisas för arbetet med Varannan Vatten

  Från vänster: Stefan Andersson (VA-avdelningen på Trelleborgs kommun), Gorgi Korlevski (ägare Restaurang Casablanca), Cina Bengtsson (volontär Varannan Vatten), Mats Rindborn Grahl (Polisen Trelleborg), Frida Andersson (IQ-inspiratör), Karin Jeppson (avdelningen för hållbar utveckling på Trelleborgs kommun), Anette Nilsson (volontär Varannan Vatten) och Ola Svensson (ordförande Palmfestivalen).

  Under tisdagen uppmärksammades Trelleborgs kommun av IQ-initiativet för sitt arbete med kampanjen Varannan Vatten på Palmfestivalen. Varannan Vatten har sedan 2010 närvarat på stora evenemang i Trelleborg för att uppmuntra gäster till en måttligare alkoholkonsumtion.

 • Trollerikurs

  Två trollkonstnärer.

  Lär dig magiska hemligheter! Lär dig förbluffa och förvåna! Bli diplomerad minimagiker! På Parken i juni!

 • Stora biltvättarhelgen

  Stora biltvättarhelgen. Tvätta bilen på macken istället!

  Nu i helgen den 21-22 april är det den stora biltvättarhelgen. Visste du att varje gång det görs en biltvätt direkt på gatan istället för på biltvätten betalar både vårt vatten och vår miljö ett högt pris?

 • Inkluderande lärmiljöer ger positiva resultat

  Anhrie Masiko och Bianca Palmqvist i årskurs 2 på Bäckaskolan tycker att de får bättre studiero i soffhörnan i klassrummet.

  Att arbeta aktivt med inkluderande lärmiljöer är en av strategierna för att Trelleborgs kommun ska nå sin vision om 9000 stolta barn, elever och studerande. Under tre år deltar kommunen i forsknings- och utvecklingsprogrammet Ifous – inkluderande lärmiljöer. Genom kompetensutveckling och kollegialt lärande utvecklar kommunen ett gemensamt förhållningssätt som gagnar alla elever.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , Nästa