Trelleborgslärare nominerad till Guldäpplet!

Publicerad:

Maria Glawe, speciallärare och förstelärare på Söderslättsgymnasiet har blivit nominerad till guldäpplet 2017. Nomineringen är bland annat för sitt arbete med att förnya lärandet med stöd av IT, Guldäpplet delas ut av stiftelsen Yngve Lindbergs Minne.

Novellboken, releasefest med Fredrik F. Hansson, Malin Lundius och Maria Glawe
Foto: Dan Paxer Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Novellboken, releasefest med Fredrik F. Hansson, Malin Lundius och Maria Glawe

Med många järn i elden och med ett ständigt engagemang för pedagogik och elever har Maria synts i många sammanhang. Under våren har hon varit med och drivit projektet med Sodalicious där gymnasielever fick ta fram en helt ny läsksmak. Arbetet inkluderade även marknadsföring med storytelling och researcharbete om läsk och entreprenörskap.

Ett annat stort projekt under våren var Real Case projektet "Novellboken från Trelleborg". Tillsammans med författaren Fredrik F. Hansson, "Osynlig makt", samtalade eleverna om författarskap och svårigheter. Fredrik har under projektet varit en naturlig del av elevernas skrivande och fungerat som en bollplank. Tillsammans med klass fem på Bäckaskolan och deras lärare Malin Lundius skapade man sedan en riktig bok. Boken som nu finns på biblioteken i Trelleborg och andra institutioner runt om i landet finns också att ladda ner här på trelleborg.se med en tillhörande lärarhandledning.

I alla projekt har Maria haft sin blogg, kreativdesignförlärande.se, som arbetsredskap. Där kan man följa hennes arbete.

Stort grattis Maria och lycka till, nu håller vi tummarna!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?