Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Höst på Trelleborgen

Publicerad:

Kom och fira höstens ankomst med oss på Trelleborgen! Skördeglädje, dockteater, loppmarknad, Fru Cecile, Väsenvandring med mera står på programmet i september och oktober.

Höst på Trelleborgen

16 september

Kom och fira höstens ankomst med oss på Trelleborgen! Området sjuder av skördeglädje och vi tävlar om godaste äppelkakan, gissar ärterna i burken och ser på Staffan Björklunds fantastiska dockteater - du får också tillverka din egen rotfruktsdocka. På plats finns lokala odlare där stånden dignar av härliga nyskördade produkter från Söderslättsmyllan. Lions kommer också ha en loppmarknad på området. Välkomna!

Plats: Trelleborgen.
Tid: klockan 12-16.
Fri entré.

Fru Cecilies följe på Trelleborgen

7 oktober

Vill du veta hur tillvaron tedde sig för en skånsk adelsdam runt år 1300? Under en hel dag finns medeltidsföreningen Fru Cecilies följe på plats för att levandegöra kretsen kring frälsekvinnan Cecilie Jonsdatter.

Allt bygger på hennes testamente från år 1307 som omnämner släktingar, vänner och tjänstefolk. Här ingick både barn och vuxna, män och kvinnor. Vem var sven och vad gjorde en sådan? Vad lagade kockarna och vad tillverkade hantverkarna? Och hur var alla klädda?

Du kan möta Cecilie Jonsdatters följe själv som kommer att finnas i och kring vårt medeltidshus och få svar på allt detta. Välkomna!

Plats: Trelleborgen.
Tid: klockan 10-16.

Väsenvandring på Trelleborgen

31 oktober

Vågar du möta väsena på Trelleborgen? På en av höstens mörkaste kvällar kommer de fram ur den djupaste folktron. Här riskerar du att möta Albäckafrun, Skogsrået och Trollet. Kanske dyker det också upp strandvaskare, älvor och kloka gummor? Kom och se efter själva!

Avgångar: klockan 17.30-19.30.
Plats: Trelleborgen.
Åldersgräns: från 6 år.
Lustpris: 50 kronor.
Ordinarie pris: 60 kronor.
Förköp: Trelleborgs Bibliotek.
Själva museet håller stängt denna dag.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?