Både stad och landsbygd bland de nominerade till Samhällsbyggnadspriset

Publicerad:

Nu står det klart vilka tre byggnationer som är 2017 års nominerade till Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadspris; Ullahills Magasin, Norra kapellet och Järnvägsparken. Priset delas ut på Trelleborgsgalan i Söderslättshallen torsdag 16 november.

Samhällsbyggnadspriset delas varje år ut till en byggnation som berikat miljön, staden, landskapet i eller upplevelsen av Trelleborgs kommun. Och nu är det klart att årets tre nominerade är Norra kapellet vid Östervångsparken i Trelleborg, Ullahills Magasin nära Västra Virestad och Järnvägsparken i centrala Trelleborg.

Om de tre nominerade:

Norra kapellet en utmärkt blandning av gammalt och nytt

Efter en lång renovering återinvigdes Norra kapellet i samband med påsken 2017, och vilken ansiktslyftning det blev. Både invändigt och utvändigt har det renoverats och i samband med detta har man även gjort insatser för att anpassa byggnaden för personer med rörelsehinder. Norra kapellet har med sin mix av gammalt och nytt ett stort värde för Trelleborg och en speciell plats i trelleborgarnas hjärtan.
Norra kapellet i Trelleborg.

Ullahills Magasin visar hur landsbygden kan blomstra

Strax utanför Västra Virestad ligger Ullahills magasin, en gård där det sedan en tid funnits kläd- och inredningsbutik och blomsterkurser. Senaste året har man även byggt ut sin gårdsverksamhet till att erbjuda både kafé och evenemangslokal till sina besökare. Resultatet har blivit en idyllisk, hembakad landsbygdspärla där besökare har flera anledningar att stanna ett tag.
Ullahills Magasin utanför Västra Virestad.

Järnvägsparken som grönskande oas mitt i staden

Ett stenkast från den livliga knutpunkten Centralstationen har Järnvägsparken växt fram som en stillsam oas inringad av träd och grönska. Parken ska vara en plats att stanna upp på, och är även tänkt att ge färg åt det annars sterila området mellan centralstation och hamn. Kort sagt en möjlig tillflyktsort för den jäktade stadsbon.
Järnvägsparken i Trelleborg.

Om Trelleborgsgalan

Trelleborgsgalan är Trelleborgs kommuns egen glittrande gala där priser till framstående personer och organisationer inom bland annat näringsliv, kultur, idrott och stadsbyggnad delas ut.
Läs mer om Trelleborgsgalan

Hjälpte informationen på den här sidan dig?