Årets kraftsamlare 2017 är nominerade!

Publicerad:

Metso Sweden AB, Modulbetong i Lund AB och ESV Fastfood/Sibylla har på olika sätt engagerat sig för fler trelleborgare i arbete och är nominerade till priset Årets kraftsamlare 2017.

- Det är tre väldigt värdiga kandidater som vi i nämnden har nominerat, säger Veronica Larsson, ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

På Metso har man provat på Kraftsamlings mentorskapsprogram och har sett fördelar både för företaget och för de personer som deltog.

Modulbetong i Trelleborg har genom sitt samarbete med Kraftsamling Trelleborg startat en rekryteringsutbildning och anställt 16 nya medarbetare. Samarbetet fortsätter under hösten med nya chanser till anställning för trelleborgare.

När Sibylla öppnade ny restaurang i Trelleborg valde man att rekrytera samtlig personal genom Kraftsamling, något som uppmärksammades nationellt inom Sibylla då det gav resultat utöver det förväntade.

- Det är väldigt roligt att få lyfta lokala företag som ger det där lilla extra som betyder så mycket, både för den enskilde trelleborgaren men även för Trelleborg som stad, säger Cecilia Lejon, förvaltningschef på arbetsmarknadsförvaltningen.

Utmärkelsen Årets kraftsamlare delas i år ut för sjätte året i rad och går till ett företag som visat särskilt stort engagemang och som på ett innovativt sätt gett av sin tid för att trelleborgare ska komma in på eller närma sig arbetsmarknaden.

Priset delas ut av Veronica Larsson under Trelleborgsgalan i Söderslättshallen i Trelleborg torsdagen den 16 november.

Mer information:
Cecilia Lejon, förvaltningschef
0410-73 34 33

Hjälpte informationen på den här sidan dig?