September

 • Nya affärsidéer på Draknästet

  För att uppmuntra till entreprenörskap samt samverkan med skolan och näringslivet arrangerar Söderslättsgymnasiet årligen sin version av Draknästet. Skolans koncept är en spin off av TV-programmet med samma namn, där olika företagsidéer presenteras inför s k drakar.

 • Prata med oss besöker byar

  Prata med oss!

  Torsdagen den 5 oktober åker kommunalrådet Torbjörn Karlsson tillsammans med utvalda nämndsordföranden och chefstjänstepersoner i bokbussens spår runt bland byarna. Bland annat Smygehamn, Beddingestrand och Klagstorp får besök.

 • Trelleborg växer på höjden

  Nu ser det ut som om gamla Vattentornet i Trelleborg får konkurrens om epitetet stadens högsta byggnad. Såväl kommunstyrelsen som samhällsbyggnadsnämnden ger klartecken för planerna på ett 16-våningshus i Rådhuskvarteret.

 • Trelleborg får utmärkelsen Good Practice City

  Trelleborgs kommun får pris av EU:s europeiska regionala utvecklingsfond för sitt arbete med Kraftsamling Trelleborg för att förbättra det lokala och regionala företagsklimatet och minska arbetslösheten.

 • Vattenavstängning på Valldammsgatan den 28 september

  Vattnet är avstängt i ett område mellan Valldammsgatan och Hesekillegatan på grund av en vattenläcka. Avstängningen kan även påverka fastigheter i närheten av detta område. VA-avdelningen arbetar för att åtgärda problemet. Då vattnet åter är i drift kan det ibland förekomma missfärgning och luft i ledningarna, vilket åtgärdas med att spola försiktigt.

 • Allt mellan himmel och jord

  Randi Kibsgård.

  Hjärtligt välkommen till en magisk och hjärtego kväll med Randi Kibsgård. En kväll du sent kommer att glömma! Torsdagen den 22 mars på Parken.

 • Undersköterskan som blev teknikexpert

  Arlinda Haxhiu är undersköterskan som blev teknikexpert på socialförvaltningen i Trelleborg. "Jag känner mig stolt över det vi gjort genom åren" säger hon.

  Arlinda Haxhiu började arbeta som undersköterska 2002. Nu, 15 år senare, är hon systemansvarig och projektledare för tekniksatsningar inom socialförvaltningen.

 • Framtidsplaner lyftes fram på mässa

  Trelleborg är en kommun under utveckling, med ett strategiskt läge och stora förtätningsmöjligheter inom en kilometers avstånd från Centralstationen. Det var budskapet när Trelleborgs kommun på tisdagen deltog i mässan och seminariet Öresundsmarknaden 2017.

 • Mycket ekonomi i kommunstyrelsen

  För andra gången i september samlas kommunstyrelsen till sammanträde i morgon, onsdag den 27:de. Inte mindre än 42 ärenden står på dagordningen, många av dem med ekonomiska förtecken.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , , 9 , Nästa