Trelleborg vann eDiamond Award

Publicerad:

Trelleborgs digitaliseringsarbete har prisats igen. Sent på onsdagskvällen fick kommunen utmärkelsen eDiamond Award som delades ut på eFörvaltningsdagarna i Stockholm.

Trelleborg vann på onsdagskvällen e-förvaltningspriset eDiamond Award 2017. Kommunen är inbjuden till eFörvaltningsdagarna för att berätta mer om sitt utvecklingsarbete. Från vänster: Maria Staf, Eleonore Schlyter, Mikael Karlsson och Annikki Tinmark.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Trelleborg vann på onsdagskvällen e-förvaltningspriset eDiamond Award 2017. Kommunen är inbjuden till eFörvaltningsdagarna för att berätta mer om sitt utvecklingsarbete. Från vänster: Maria Staf, Eleonore Schlyter, Mikael Karlsson och Annikki Tinmark.

- Det är oerhört glädjande att vårt arbete återigen uppmärksammas. Vi lyckas tack vare våra kreativa medarbetare som aldrig ger upp och som ser möjligheterna, säger förvaltningschefen Annikki Tinmark.

Sex bidrag var nominerade till e-förvaltningspriset, Trelleborg för sitt utvecklingsarbete med att automatisera delar av administration med en så kallad handläggarrobot. Detta arbete prisades redan i slutet av maj då kommunen vann Guldlänken. Trelleborg är även en av fem finalister i Sveapriset som delas ut i samband med Kvalitetsmässan om en månad.

E-förvaltningspriset eDiamond Award är instiftat av publikationen Offentliga Affärer och målsättningen är att bidra till att Sverige blir ett föregångsland inom området e-förvaltning. Priset, som delades ut för sjunde året i rad, går till den organisation som under året bäst erbjudit medborgare, företag och den egna organisationen nya möjligheter genom att etablera samhällsnyttiga e-tjänster.

Trelleborg representeras i sammanhanget av arbetsmarknadsförvaltningen och socialförvaltningen. Kommunen har bjudits in som talare under eFörvaltningsdagarna och enhetscheferna Eleonore Schlyter och Mikael Karlsson kommer under torsdagen att berätta mer om arbetet med processautomatiseringen.

Motiveringen

Arrangören har presenterat följande motivering till Trelleborgs seger:

"Socialförvaltningen har en lång tradition av att arbeta i telefon mån-fre och processerna är långa. Tack vare handläggarroboten är process och beslut i enklare frågor effektiviserad så personalen kan få tid med medborgarna. Processer som ex ansökan om städ, trygghetslarm, egenvård, tvätt, personlig assistans LSS är nu automatiserade. I samarbete med kommunens arbetsmarknadsförvaltning har nu resulterat i att försörjningsstödsprocessen är automatiserad. Trelleborgs kommun är först i landet med att ha en handläggarrobot och det här kan gagna hela landet där andra förvaltningsmyndigheter kan följa deras exempel."

Hjälpte informationen på den här sidan dig?