Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

400 avslut sparar pengar åt Trelleborgs kommun

Publicerad:

Med en och en halv månad kvar av året så har arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun redan avslutat 400 personer till självförsörjning genom arbete (334) och studier (66). De två senaste åren har siffran stannat på 365 respektive 369.

- 400 personer som uppbär försörjningsstöd, kostar Trelleborgs kommun närmare 3 miljoner kronor – i månaden! 334 trelleborgare som börjat arbeta genererar dessutom ungefär 2,5 miljoner kronor i skatteintäkter – varje månad, säger Henrik Lundh verksamhetscontroller på arbetsmarknadsförvaltningen.

Att antalet avslut till självförsörjning har ökat beror inte på ökade volymer. Tvärtom, så har antalet personer som uppbär försörjningsstöd minskat med ungefär 12 procent under året. Och kostnaderna har sjunkit med nästan 3 miljoner kronor.

- Det är viktigt att poängtera att det inte är den rådande högkonjunkturen som automatiskt ligger bakom siffrorna, utan ett aktivt arbetsmarknadsarbete med såväl sökande som med arbetsgivare som har resulterat i detta, säger Patrik Möllerström tf. arbetsmarknadschef.

Mer information
Henrik Lundh, 0410-73 31 34
Patrik Möllerström, 0410-73 30 29

Hjälpte informationen på den här sidan dig?