November

 • Vinnande förslagen för Sjöstaden korades

  Två förslag delar på förstapriset i arkitekttävlingen Europan när det gäller Trelleborgs tävlingsområde Sjöstaden. Dessutom får ett tredje förslag hedersomnämnande.

 • Guldklockan får konkurrens

  I många år har trotjänare i Trelleborgs kommun hedrats med en guldklocka efter 25 års tjänst. Från och med nästa år ökar valfriheten – då kan jubilaren välja mellan en cykel, presentkort, konstföremål eller klocka.

 • Kärlek och liv vinnare i novelltävling

  Maya, Moa och Elin. Vinnare i Söderslättsgymnasiets novelltävling.

  Maya Åkesson-Rayner vann novelltävling på Söderslättsgymnasiet med sin novell Stor och stark. En berättelse om kärleken, livet och människan. Det stod klart när juryn efter överläggningar presenterade vinnarna och motiveringar.

 • RANTAFEJ på Malmö Live

  RANTAFEJ på Malmö Live. Under galan fick Trelleborgs Museum och konst- och integrationsprojektet NEW PATTERN också ta plats. Tre av projektets fina ungdomar berättade om projektet.

  På Region Skånes gala Rantafej, fick Trelleborgs Museum och konst- och integrationsprojektet NEW PATTERN också ta plats. Tre av projektets fina ungdomar berättade om vad deras mönster betyder och Ebbas tal om situationen för hennes kompisar rörde den stora publiken till tårar.

 • Trelleborg får Barnahus

  Nu kommer också de tre kommunerna i sydvästra Skåne att få ett Barnahus. Kommunstyrelsen godkände den kartläggning som gjorts och därmed kan planerna realiseras.

 • Nöjda idrottsföreningar i samverkan

  En enkät har skickats ut till kommunens idrottsföreningar gällande nöjdhet och samverkan. Det är med glädje och stolthet som kultur- och fritidsförvaltningen har tagit del av resultatet.

 • Sjöstadens första etapp ska utvecklas

  Längs med västra piren finns en havspromenad.

  Även om det kommer att dröja många år innan det går att strosa fritt längs kajkanterna i de nya stadsdelarna i dagens hamnområde finns det möjlighet att nå vattnet redan idag.

 • Kvalitetschef blir tillförordnad förvaltningschef för Bildningsförvaltningen

  Linda Abrahamsson, tf förvaltningschef Bildningsförvaltningen

  Linda Abrahamsson tar vid som tillförordnad förvaltningschef för Bildningsförvaltningen när Jytte Lindborg lämnar för nytt uppdrag. Som aviserats tidigare lämnar Jytte Lindborg sitt uppdrag som förvaltningschef för Bildningsförvaltningen i Trelleborg till förmån för Lund till årsskiftet.

 • Öppen hall

  Välkommen till terminens sista Öppen hall! Trelleborg Boxing Academy är värd och alla mellan 15 och 25 är välkomna till Concordia på Hyredammsgatan 1, fredag 1 december klockan 19-22.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , Nästa