Trelleborg köper stugby i Skateholm

Publicerad:

Trelleborgs kommun planerar att köpa Skateholms stugby i Skateholm, beläget norr om väg 9 just invid kommungränsen till Skurup. Området är 1,7 hektar stort och rymmer idag 19 campingstugor.

Skateholms stugby
Foto: Mats Linderholm Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Skateholms stugby

- Vi ser möjligheten till ett strategiskt förvärv, säger kommundirektör Fredrik Geijer. Marken kan i framtiden användas för bostäder och olika former av kommunal service. I det korta perspektivet vill vi använda stugorna för att underlätta bostadssituationen för våra nya trelleborgare.

Stora Beddinge 65:59 och 65:4 har tidigare använts för campingändamål med uthyrningsstugor. Enligt den tidigare ägaren har dock bristande lönsamhet gjort att det inte bedrivits någon campingverksamhet de senaste tio åren.

Stugorna har ett mindre sovrum med våningssäng, ett mindre trinettkök, toalett med dusch och allrum. Kommunalt vatten och avlopp samt elektricitet finns framdraget till alla stugor. Merparten av husen är i ett sådant skick att man kan flytta in direkt.

- Köpet av området är bra för Trelleborg både på kort och lång sikt, säger Fredrik Geijer. Stugorna blir ett kostnadseffektivt genomgångsboende för nya trelleborgare, i väntan på lägenheter.

- På lång sikt ger det oss möjlighet att råda över ett stort markområde som idag inte används för jordbruksändamål. Vi ser framför oss möjligheter att bygga bostäder i flerbostadshus kombinerat med kommunal service, exempelvis förskola.

Priset för fastigheterna är 5,7 miljoner kronor.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?