Framtidsdag på gymnasiet

Publicerad:

En inspirationsdag på Söderslättsgymnasiet! På torsdagen hölls det för första gången en fantastisk lyckad framtidsdag för alla elever på Söderslättsgymnasiet.. Inspirerande föreläsningar och möten med utställare på mässa i samarbete med projektet Raka vägen, ett projekt med stöd av Europeiska Socialfonden.

Framtidsdag
Foto: Dan Paxer Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Framtidsdag

Under dagen träffade eleverna företrädare från olika yrkesgrupper som polis, militär, vård, biomedicin och ekonomi till studier utomlands och arbetsmarknadsprognoser. Eleverna fick också en inblick i att skriva CV och söka jobb. Med under dagen var bl.a. Nils Holmqvist, SVT:s meteorolog, och Jimmy Brorsson, Dessertmästarna, som är tidigare elever på Söderslättsgymnasiet för att hålla föreläsningar om sina yrkesval. Kristian Haynes, TFF, pratade om sin karriär präglad av passion, uppoffringar, tillfälligheter och svåra beslut.

- Visa att du vill, var ett budskap från Jimmy Brorsson till eleverna som avslutade sina föreläsningar med att till allas glädje göra glass.

- Plugga vidare, var Nils Holmqvists budskap varvat med favoritmoln och anekdoter från hans väg till meteorolog på SVT.

En heldag med elever och företagare och en härlig woklunch, förberedd och tillagad av gymnasiets kökschef Torbjörn Larsson med personal, ute på skolgården. Eleverna fick mängder av möjligheter att nätverka och skapa kontakter för framtiden.

En av föreläsarna som fick möjlighet att skapa nya kontakter var Jimmy Brorsson.
- Jag har fått mängder av förfrågningar om att jobba i kök, vilket är spännande eftersom det är ett bristyrke. Jag får ett par SMS i veckan där man söker folk som kan jobba hos dem.

Dagen avslutades med ett lunchmingel med inbjudna nuvarande och blivande samarbetspartners till Söderslättsgymnasiet lett av Ameli Rosenqvist.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?