Exploatörer på studiebesök

Publicerad:

Trelleborgs kommun står i startgroparna för stadens mest omfattande stadsutvecklingsprojekt i modern tid: Kuststad 2025. Det innefattar en ny stadsdel med uppemot 4 000 bostäder, utveckling av centrum i anslutning till Centralstationen och havet och etableringsmöjligheter inom nya kunskapsintensiva branscher.

Exploatörer besökte Trelleborgs Hamn där Sjöstaden ska växa fram.
Foto: Ie Urde Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Exploatörer besökte Trelleborgs Hamn där Sjöstaden ska växa fram.

Drygt 70 personer som representerade mer än 50 företag fick idag en guidad visning i det hamnområde som är tänkt som Trelleborgs nya sjöstad.

Representanter från Trelleborgs kommun berättade om nuläget i projektet Kuststad 2025 och om vilka andra utvecklingsplaner som är på gång i kommunen. En guidad busstur gjordes i hamnområdet och även en promenad upp på mudderberget för att njuta av utsikten över Trelleborg, hamnen och havet.

Under året kommer projektet bjuda in till en busstur på östra industriområdet och även till en mingelkväll med förslagen från Europan-tävlingen. Nästa exploatörsträff blir den 28 mars 2018.

Projektet är samfinansierat av EU.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?