Trelleborg vinnare av Guldlänken

Publicerad:

Kommunens digitaliseringsarbete prisades på konferensen Offentliga rummet i Sundsvall. Av de tre finalisterna utropades Trelleborg till årets vinnare av Guldlänken.

Trelleborg utsågs på onsdagen till vinnare av Guldlänken 2017. Kommunens representanter på plats för att ta emot priset, från vänster: Cecilia Leijon, förvaltningschef, Annikki Tinmark, förvaltningschef, Mikael Karlsson, enhetschef, Maria Staf, kvalitetsstrateg och Eleonore Schlyter, enhetschef.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Trelleborg utsågs på onsdagen till vinnare av Guldlänken 2017. Kommunens representanter på plats för att ta emot priset, från vänster: Cecilia Leijon, förvaltningschef, Annikki Tinmark, förvaltningschef, Mikael Karlsson, enhetschef, Maria Staf, kvalitetsstrateg och Eleonore Schlyter, enhetschef.

Förvaltningscheferna Cecilia Leijon och Annikki Tinmark var på plats och tog emot priset.

- Vi är oerhört stolta över detta pris och våra medarbetare som har haft mod, förmåga att samarbeta och orkat fullfölja i verksamheter som har starka traditioner. Detta ger oss energi att fortsätta vårt gemensamma utvecklingsarbete att ständigt göra allt bättre för våra medborgare, sa socialförvaltningens chef Annikki Tinmark.

- Det är tack vare vårt mod och vår samverkan som vi lyckats med detta och framför allt är det tack vare alla medarbetare som vi har bakom oss, sa arbetsmarknadsförvaltningens chef Cecilia Leijon och fick fram kommunens övriga representanter på scenen: Mikael Karlsson, Eleonore Schlyter och Maria Staf.

Delegationen från arbetsmarknadsförvaltningen och socialförvaltningen var på plats i Sundsvall för att, i likhet med övriga finalister, berätta om sitt utvecklingsarbete under konferensen. Trelleborg tog sig till final för sitt mod att våga prova nya vägar för försörjningsstöd och införa processautomatisering med hjälp av en handläggarrobot.

Kommunal kreativitet

Alf Karlsson, statssekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson, välkomnade de tre finalisterna upp på scenen. Sedan öppnade han kuvertet och ropade ut Trelleborg som vinnare. I motiveringen framhölls bland annat Trelleborg tagit täten med sitt mod att skapa nya lösningar och visa prov på kommunal kreativitet.

Guldlänken, The Swedish eGovernment Awards, har sedan 1999 årligen lyft fram de främsta exemplen på innovativt förändringsarbete i offentlig verksamhet. I år sattes särskilt fokus på att premiera mod i förändring.

Guldlänken arrangerades 2017 av Sveriges Kommuner och Landsting samt Vinnova i samverkan med Regeringskansliet och andra statliga aktörer samt konferensen Offentliga Rummet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?