Smyg(e)start på söndag

Publicerad:

Trelleborgs kommun har påbörjat upprustningen av Skandinaviens sydligaste utpost – Smygehuk. För att berätta mer om vad som har hänt och kommer att hända vid denna plats som årligen besöks av hundratusentals människor, arrangeras Smygestart på söndag 21 maj klockan 13 till 15.

Sjörövarmange och Katta Pirat
Foto: Sjörövarmange och Katta Pirat Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Sjörövarmange och Katta Pirat

Klockan 13 kommer kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson att berätta om insatserna i området, en kvart senare blir det ballonguppsläpp. I Båtklubbens lokaler visas bildspel från svunna tider, och den som vill lära sig mer kan med fördel ta en promenad med Smygebon Rune Hansson. Start 13.30.

Fyren har öppet mellan klockan 13 och 15. Den som önskar sig en ”äkta” Smygetatuering och knapp kan besöka Smygehuk turistinformation som lagom till årets säsong flyttat in i det lilla röda huset invid hamnen. Vid Turistinformationen finns möjlighet att starta den tipsrunda som leder runt området. Butik Södrast lockar också med tävling och hela arrangemanget avslutas med en saltstänkt konsert med SjörövarMange och Katta Pirat. Konserten tar sin början 14.15.

Program för Smygestart (PDF-dokument, 230 kB)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?