Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Sista chansen att se utställningen Manligt.

Publicerad:

Sista veckan för utställningen Manligt - myter, muskler och mustasch, på Trelleborgs museum. Det där typiskt manliga, vad är det egentligen? Låt konstnärer och forskare och museets spännande samlingar berätta stort som mått när det gäller detta högst intressanta fenomen som vi kallar Manlighet.

Manlighet har sett ut på olika sätt olika tider. Kraftkarlar i atletklubben Thule, Trelleborg år 1898. Från vänster A K Jäger, A Lindsjö och Rasmus Olsson. Bilden till höger, modern pappa fotograferad av Johan Bävman.
Foto: Lars Hansson Borgström och och Johan Bävman Licens: © Copyright Manlighet har sett ut på olika sätt olika tider. Kraftkarlar i atletklubben Thule, Trelleborg år 1898. Från vänster A K Jäger, A Lindsjö och Rasmus Olsson. Bilden till höger, modern pappa fotograferad av Johan Bävman.

Manligt, smaka på ordet… Vad betyder det för dig? Du kanske måste fundera en stund? Är det en egenskap? Ett visst utseende? Finns det manliga yrken? Eller rentav omanliga yrken? Ser du någon specifik man framför dig? Din man? Din far? Din farfar?
Ytan har betydelse – vad du har på dig säger något om vem du är. Kanske vilket yrke du har – eller vilka intressen… Men inget varar för evigt. Som till exempel uppfattningen om färgen rosa! Spännande det där, tycker vi på museet. Hur vi formas av tid och miljö. Av myter och ideal. Av biologi och kultur…

Hjälpte informationen på den här sidan dig?