Landshövdingen på besök

Publicerad:

Landshövding Anneli Hulthén besöker Trelleborg på tisdagen för att på ort och ställe informera sig om planerna för Kuststad 2025 och kommunens arbete med integration och mottagning av nyanlända.

Besöket i Trelleborg är ett led i landshövdingens resa runt i Skånes 33 kommuner för att lära känna sitt nya fögderi.

Efter att ha tagits emot av kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson och kommundirektör Fredrik Geijer gav sig landshövdingen med sällskap ner till Utsiktsplatsen i hamnen. Som göteborgare är Anneli Hulthén väl förtrogen med hamnmiljön.

- Jag gjorde ett besök i Trelleborg och hamnkonferensen här just när jag tillträtt i höstas, berättade hon när hon från Utsiktens högsta topp kunde se det stora område som idag är hamnområde. Delar av hamnområdet ska förvandlas till runt 3 500 bostäder när planerna på Kuststad 2025 blivit förverkligade.

Under sitt besök i Trelleborg fick landshövdingen mer information kring Kuststad 2025 av projektledaren Charlotte Lindström. Sista punkt på dagordningen var integration och mottagning av nyanlända där förvaltningschefen på Arbetsmarknadsförvaltningen, Cecilia Lejon, berättade om arbetet.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?