Kuststad i kommunfullmäktige

Publicerad:

Trelleborgs stora stadsomvandlingsprojekt, Kuststad 2025, står på agendan när kommunfullmäktige samlas till sitt majmöte i kväll, måndagen den 29 maj.

Hamnen i Trelleborg
Foto: Ingrid Wall Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Hamnen i Trelleborg

Ledamöterna ska få information om hur arbetet med att förvandla centrala Trelleborg, fortskrider.

En lång rad andra ärenden står också på dagordningen. Det handlar om revisorernas granskning av användandet av konsulter, utbildning för nyanlända elever samt arbetet mot kränkande behandling och diskriminering i grundskolan.

Trelleborgs hamn vill lämna in en ansökan till EU om stöd till fortsatt utbyggnad. Det föreligger en plan för ny näringslivpolicy och förslag till revidering av finanspolicyn. Ett borgensåtagande för Trelleborgs Bredband AB ska beslutas, liksom revidering av de lokala ordningsföreskrifterna och beställning av bostäder till personer som är anvisade enligt bosättningslagen.

En rad medborgarförslag ska diskuteras och beslutas – placering av skulpturen Sektorns mekanik, kustplan för kommunens stränder och kustområden, arkitektonisk vision och målsättning för Kuststad, aktivitetsersättning till människor 60+, bidrag till religiösa aktiviteter och verksamheter, ensamkommande barn och skyltning av badplatser.

Kvällens sammanträde avslutas med en rad val.

Mötet äger rum i Parken, Norregatan och tar sin början klockan 18. En kvart innan finns politikerna på plats för den som vill diskutera med dem. Mötet är offentligt, och sänds också i närradion på 92,8 samt på kommunens webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?