Jubileum för Trelleborg Triathlon

Publicerad:

I år är det femte gången som Trelleborg står som värd för den sydligaste Triathlontävlingen i Skandinavien. 150 deltagare står på startlinjen klockan 12 på Nationaldagen, redo att slänga sig i Östersjöns vågor för det första delmomentet.

Ett av momenten, simning, under Triathlon
Foto: Ingrid Wall Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Ett av momenten, simning, under Triathlon

Distansen att tillryggalägga i vattnet är 386 meter. Därefter väntar 18 kilometers cykling innan det avslutande momentet – 4,2 kilometers löpning. Cykelbanan går från Dalabadet österut till Gislövs idrottsplats och åter, medan löpningen sker längs Östra förstadsgatan in mot stan.

Tävlingen är avsedd för motionärer, och de tävlande kan göra detta enskilt eller i lag om tre personer, där var och en står för en gren.

Dagen innan arrangeras en Aquatlon som innebär simma och springa för barn mellan 8 och 14 år. Det finns två distanser att välja mellan - 50 meter simning och 400 meter löpning eller 100 meter simning och 800 meter löpning.

- Det krävs simkunnighet och gärna våtdräkt, säger Jenny Pariola som är tävlingsledare. Ansvarig vuxen måste finnas på plats under tävlingen. Alla deltagare får medalj.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?