Insamlingsevent till Fritidsbanken på Återvinningscentralerna

Publicerad:

Passa bollen vidare till Fritidsbanken! Lördag 6 maj och 27 maj klockan 9-12 kan du lämna bättre begagnad sportutrustning till Fritidsbanken på Återvinningscentralerna i Smygehamn och Anderslöv.

Passa bollen vidare till Fritidsbanken
Foto: Fritidbanken Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Passa bollen vidare till Fritidsbanken

Fritidsbanken har personal på plats för att dela ut information och svara på frågor om återbruk av sportutrustning. Rensa dina förråd på sportsaker som inte längre används! Passa vidare till Fritidsbanken!

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Alla kan låna och allt är gratis.

Vad kan du göra?

Kontakta Fritidsbanken, telefon 0708-81 70 37 eller kultur- och fritidsförvaltningen, telefon 0410-73 38 50 eller e-post kulturfritid@trelleborg.se. Vi kommer och hämtar er utrustning om ni inte har möjlighet att lämna på insamlingsevent eller på Föreningarnas Hus eller Söderslättshallen, båda på Klörupsvägen.

Invigning 5 juni på Föreningarnas Hus

Fritidsbanken, tidigare Sportoteket, kommer att invigas måndag 5 juni klockan 15.00 med bandklippning och invigningstal av fritidsnämndens ordförande Anna Nordstrandh. Det bjuds på tårta, kaffe och saft. Passa på att lämna eller låna utrustning på invigningsdagen!

Invigningen är en del av Trelleborgskalasets Öppet Hus 5 juni då många kommunala anläggningar och föreningar visar upp sina verksamheter för allmänheten. Kanske kommer någon känd idrottstrelleborgare att vara med på invigningen för att skriva autografer och stötta Fritidsbanken?!

Öppettider

Fritidsbanken har öppet dagtid, säkrast mellan klockan 11 och 15. Var god ring 0708- 81 70 37 före lån av utrustning för att säkerställa att personal finns på plats. Begagnad sportutrustning lämnas på Föreningarnas Hus, Klörupsvägen 25 eller på Söderslättshallen, Klörupsvägen 48. Söderslättshallen har öppet både dagtid, kvällstid och helger.

Vill du låna och hämta utrustning kvällstid eller helger? Vänligen kontakta Fritidsbanken för överenskommelse om utlåning via Söderslättshallen.

Miljö och hälsa

Med minskade kostnader för den enskildes idrott ökar idrottandet och välbefinnandet i Trelleborgs kommun - på sikt förhoppningsvis även antal föreningsaktiva. Dessutom förlängs livslängden för utrustningen vilket är bra ur miljö- och hållbarhetssynpunkt. Fritidsbanken skapar dessutom meningsfulla arbetsuppgifter till Daglig verksamhet LSS.

Samverkan

För att arbeta efter Barnkonventionen och ge alla barn möjlighet till meningsfulla fritidsaktiviteter ser kultur- och fritidsförvaltningen en möjlighet att samverka med både föreningar, fritidsgårdar, folkhälsosamordnare, företag, privatpersoner och kommunala förvaltningar för insamling och utlåning av idrottsutrustning.

Fritidsbanken Trelleborg

Hjälpte informationen på den här sidan dig?