Djurparken en arbetsplats också!

Publicerad:

En utflykt till Ystad djurpark som bjöd på mer än möten med djuren. Ett 40-tal elever i årskurs 1 från Väståkraskolan i Anderslöv besökte Ystad Djurpark och fick träffa alla djuren men också lära sig om vad det kan innebära att jobba på en djurpark.

Väståkraskolan på besök på Ystads djurpark
Foto: Dan Paxer Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Väståkraskolan på besök på Ystads djurpark

Tillsammans frågade man ut personalen om utbildningar och hur det är att jobba som djurskötare och vad man annars kunde jobba med där.

Besöket är en del av projektet Din Framtids Titt-in verksamhet för ökad förståelse kring yrken och arbete. Vilket också var inledningen av dagen med rundvandringen tillsammans med djurskötarna. Matsäckslunch ute i det fria och lek på nya lekplatser vara sen bara toppen av isberget för ettornas dag ute.

Efter lunchen hälsade man sen på alla djuren i parken. I grupper om 7-8 barn fick man en möjlighet att bekanta sig med djuren. Zebrorna var väl något av de djuren som kändes mest populära även om möjligheten att gå in bland getterna och klappa dom stod högt på listan. Men det gällde att se upp med djuren i parken. Vid besöket hos silkesaporna konstaterade man snabbt att dom passade på att försöka kissa på barnen. Vilket möttes med högljudda skratt och fnissande för att sedan försöka hitta Lamadjuren och se om dom skulle spotta på dom också.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?