Bästa förbättringen i Skåne

Publicerad:

Resultatet av Svenskt Näringslivs årliga enkät kring Företagsklimat i kommunerna har blivit offentlig. Trelleborgs kommun står för den största förbättringen i Skåne. Förra året hamnade Trelleborgs snitt på 2.71 och i år steg snittet till 3.12.

- Det är väldigt positivt att se detta. Trelleborgs kommun har haft en negativ trend de senaste åren. Nu vänder vi uppåt och kommer fortsätta kämpa för att förbättra oss. Rikssnittet i år ligger på 3,36 och vi vill givetvis hamna över detta nästa år. säger näringslivschef Ulf Bingsgård.

Trelleborgs kommun får höga betyg när det gäller infrastruktur men har en del kvar att arbeta på när det gäller kompetensförsörjning.Bättre dialog mellan kommunen och näringslivet efterfrågas också.

- Vi startar upp olika nätverk för att samtala med branscherna kring hur vi ska kunna möta deras krav på kompetent arbetskraft. Vi behöver arbeta på olika sätt och matcha behovet av personal. Ett sätt att förbättra samtalet mellan kommun och näringsliv är att Näringslivsutskottet varje månad är på företag och genomför sina utskottsmöten. Vi har bjudit in företagarna till samtal den 2 juni för att tillsammans göra verkstad av vår näringslivspolicy, nämner Ulf Bingsgård som åtgärder för att kommande år kunna lyfta resultatet än mer.

Frågor besvaras av Ulf Bingsgård, näringslivschef, 0708-817110

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?