Tioårsjubileum för aktiva barn och ungdomar på Östervångsstadion

Publicerad:

För tio år sedan arrangerades första sommardaglägret på Östervångsstadion i samarbete med föreningen Aktiv Ungdom och Trelleborgs kommun. En del av de barn som var med redan 2008 har med åren blivit ledare på lägret.

Sommardagläger på Östervångsstadion
Foto: Aktiv Ungdom Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Sommardagläger på Östervångsstadion

Hoppborgar, pyssel, sport och lekar har inlett årets sommarlov för 120 barn i åldern 6-12 år. Tjugofem ungdomar sommarjobbar som ledare på lägret, varav flera stycken som har fått sommarjobbet via Trelleborgs kommun.

Jonathan har varit med i tio år. - Det roligaste är att träffa nya kompisar och få göra annorlunda saker som man inte gör till vardags. Det bästa med att nu vara ledare på lägret är att man får lära sig ta ansvar och att arbeta med barn. Ledarutbildningen innan lägret är väldigt bra, säger Jonathan.

Första året fanns 25 barn på lägret. De senaste åren har det varit fullbokat, mycket tack vare kommunalt ekonomiskt stöd. Ett av fritidsnämndens huvudmål är att inspirera barn och ungdomar att ta del av idrott och föreningsliv.

- Barnen på lägret skrattar och leker hela veckan, får nya kompisar och provar på olika föreningsaktiviteter. Det är vår förhoppning att de ska återkomma till föreningsverksamheten till hösten, säger fritidsnämndssekreterare och kommunikatör Maria Tigerschiöld som har varit med i tio år tillsammans med Isabelle Malm och Carina Philipson från Aktiv Ungdom.

- Vattenfotboll och human footballtable är roligast, tycker August som är med för fjärde eller femte gången. Den stora rutschkanan är alltid populär, liksom de stora uppblåsbara bollarna bumper balls och trehjulingscyklarna trikes som man styr med kroppsvikten utan styre. Aktiv Ungdoms pyssel i lugnare tempo med textilmålning på tygpåsar och egentillverkade armband och halsband är också uppskattat.

Sommardaglägret hade fint väder hela veckan i år. På schemat fanns förutom hoppborgarna även bowling, brottning, brännboll, budokai, dans, fotboll, friidrott, hockey off ice, judo, handboll, pyssel, rugby, spökboll, tipsrunda och vikingalekar. Alla grupperna fick också göra ett studiebesök på Fritidsbanken på Föreningarnas Hus.

På avslutningen fick alla barn glass, diplom och en påse med föreningsinformation inför höstterminen. Tack till alla medverkande föreningar, sponsorer, ledare och deltagare på årets sommarlovskul - vi önskar er alla ett fortsatt trevligt sommarlov!

Bilder från lägret finns på Facebook.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?