Rekord i sommarjobb nära för TFF och Trelleborgs kommun

Publicerad:

Trelleborgs FF och Trelleborgs kommun har i år hittills säkrat 384 sommarjobb inom kommunen, förenings- och näringslivet för Trelleborgs ungdomar. Målet är satt till 400 platser – en historiskt hög siffra.

Sommarjobben går till ungdomar skrivna i Trelleborgs kommun mellan 16 och 20 år. Ungdomarna får ange önskemål om i vilken verksamhet och under vilken period de vill sommarjobba. Arbetsmarknadsförvaltningens rekryterare matchar därefter ungdomarna mot de olika jobben och försöker så långt det är möjligt tillmötesgå önskemålen.

Förra året lyckades arbetsmarknadsförvaltningen och kommunens föreningsliv tillsammans dra in 303 sommarjobbsplatser.

För att överträffa den siffran i år gick Arbetsmarknadsförvaltningen ut med en vänskaplig utmaning till stadens elitfotbollsförening Trelleborgs FF. Kunde TFF matcha kommunens rekordsiffra genom att dra in ännu fler sommarjobb genom föreningens affärsnätverk?

TFF:s försäljningschef Hasse Mattisson har lett satsningen från klubbens sida. Hittills har TFF genom sponsorer och nätverksföretag lyckats säkra 73 sommarjobbstillfällen – ett fint tillskott till de 311 platser som kommunen tagit fram. Tillsammans 384 jobb så här långt alltså.

När den vänskapliga sommarjobbskampen nu närmar sig slutet väljer TFF och arbetsmarknadsförvaltningen att tona ned tävlingen och istället väga samman resultatet.

Ambitionen att nå 400 platser kvarstår dock fram till måndag 19 juni när den första omgången sommarjobbande ungdomar går ut.

- Anledningen till att vi utmanade varandra var ju för att kunna maxa antalet sommarjobb och slå förra årets rekordsiffra, säger Patrik Möllerström, enhetschef på arbetsmarknadsförvaltningen. Men vi är glada att TFF som är en bra samarbetspartner till oss gjort ett stort jobb mot det lokala näringslivet genom sina affärsnätverk.

- Fantastiskt kul att vi i TFF och framförallt våra samarbetspartners varit med och bidragit med sommarjobb till alla dessa ungdomar som vill ut och prova på arbetslivet i sommar. Stort tack till Trelleborgs kommun och Arbetsmarknadsförvaltningen för deras initiativ till utmaningen och genomförandet av sommarjobbskampanjen, säger Hasse Mattisson, försäljningschef i TFF.

Mer information:
Patrik Möllerström, enhetschef arbetsmarknadsförvaltningen, Trelleborgs kommun, 0733-51 12 92
Hasse Mattisson, försäljningschef Trelleborgs FF, 0733-16 64 80

Hjälpte informationen på den här sidan dig?