Den här nyheten har passerat sitt bäst-före-datum och kan vara inaktuell.

Öppet 11-17 på Trelleborgs Museum i sommar!

Publicerad:

På sommaren har man mer tid att göra roliga saker. Därför har Trelleborgs museum förlängt sitt öppethållande. Från den 15 juni till 13 augusti är museet öppet klockan 11-17. Välkommen att njuta av fyra spännande utställningar och roliga aktiviteter för hela familjen!

Är det öppet?
Foto: Ylwa Moritz Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Är det öppet?

Lera, mönster och minnen - Anne-Beth Borselius

”Så länge jag kan minnas har jag fascinerats av mönster, former och dekorer. I mitt arbete med leran vill jag gestalta något som är både skört och mycket starkt.”

Sätt att Se - Johan Sandberg

Johan Sandberg, av tidningen ELLE utnämnd till årets fotograf 2015, har världen som arbetsfält. Här visas ikoniska porträtt, stora namn inom film, mode, musik, fångade med känsla och egensinnighet, svärta och djup. Klassiskt, mäktigt och djupt personligt.

Stadslifv

I utställningen Stadslifv, berättas levande och inspirerat om Trelleborgs långa och spännande historia, alltifrån 600-talet och fram till våra dagar. Hur många svenska städer kan skryta med en sådan bakgrund?

ÖGA mot ÖGA

I utställningen ÖGA mot ÖGA får du möta individer som alla levde på Söderslätt för länge, länge sedan. Kändisvikingen från Vannhög, drottningen från Vemmerlöv, för att inte tala om de 7000-åriga Skateholmarna.

Spåret för nyfikna

Vill du resa tillbaka i tiden? Träffa en viking med jättemärkliga tänder, en drottning med en konstig grej på magen och en mullvad som fått något ganska läskigt på nosen! Upptäck museets ljudspår i utställningen ”Öga mot Öga” för alla nyfikna, stora som små.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?