Landshövdingen nationaldagstalar

Publicerad:

Trelleborg får finbesök i samband med firandet av Nationaldagen den 6 juni. Det är landshövdingen Anneli Hultén som väljer att åka till Trelleborg för att fira dagen. Ceremonierna tar sin början i Stadsparken klockan 14.30.

Nationaldagen blir finalen på det stora Trelleborgskalaset och dagen bjuder på en lång rad programpunkter med såväl bilrally som utställningar och Thriathlontävling.

Det mer högtidliga firandet börjar klockan 14 med musikunderhållning. 14.30 hälsar dagens ceremonimästare Jörgen Flink välkommen och utropar parad för fanan. Därefter tar musikanterna i Trelleborgs Musikkår ton för paradmarsch medan representanter för Trelleborgs Scoutkår hissar flaggan.

De trelleborgare som blivit svenska medborgare under året hälsas välkommen av kommunfullmäktiges ordförande Marianne Pettersson, innan det ska delas ut flaggor till personer som ansökt om en sådan.

Anneli Hulténs tal följs av ett Leve för Sverige, fanfar och Nationalsången.

De tre Rotaryklubbarna i Trelleborg kommer att för andra året dela ut utmärkelsen Årets yrkesperson innan dagen avslutas med musik av Pedalens Pågar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?