Fullsatt på föreläsning om stadsplanering

Publicerad:

Det var fullt till sista stolen när Trelleborgs kommun bjöd in till en föreläsning med arkitekten Kristiaan Borret som arbetar för att säkerställa arkitekturens kvalitet vid nya projekt i Bryssel.

Det var fullsatt när Trelleborgs kommun bjöd in till föreläsning med arkitekten Kristiaan Borret från Bryssel.
Foto: Fanny Nyberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Det var fullsatt när Trelleborgs kommun bjöd in till föreläsning med arkitekten Kristiaan Borret från Bryssel.

Temat för föreläsningen, som hölls på Form & Design Center i Malmö på torsdagskvällen, var produktiva städer.

Kristiaan Borret pratade om vikten av att låta så kallade "thinkers" och "makers" (människor med akademisk utbildning och människor med mer praktiska yrken) mötas. Genom att planera staden så att det finns plats för både produktion, bostäder och kontor skapar man en mer hållbar stad, menar han.

- Framtidens produktion är mer grön, renare och mer lokal. Om vi erbjuder de aktörerna plats i staden kommer de att ta den, sa Kristiaan Borret.

Produktiva städer är temat för årets upplaga av den europeiska arkitekttävlingen Europan där framtida Sjöstaden i Trelleborg är ett av tävlingsområdena. Det är också kommunens medverkan i tävlingen som är bakgrunden till att projektet Kuststad 2025, tillsammans med Sveriges arkitekter, arrangerade föreläsningen med Kristiaan Borret.

Charlotte Hägg Reader, delprojektledare för Sjöstaden, inledde kvällen med att presentera Trelleborgs 58 hektar stora tävlingsområde som kommer att bli tillgängligt för allmänheten efter att Trelleborgs Hamn slutfört flytten till ett mer sydostligt läge.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?