Fritidsbanken passar bollen vidare!

Publicerad:

Sveriges sydligaste Fritidsbank invigdes av fritidsnämndens ordförande Anna Nordstrandh med Öppet Hus, kändisautografer och insamlingstävling på Trelleborgskalaset!

Invigning av Fritidsbanken Trelleborg på Föreningarnas Hus
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Invigning av Fritidsbanken Trelleborg på Föreningarnas Hus

Anna Nordstrandh berättar:

- Sportoteket med gratis utlåning av begagnad sportutrustning öppnades i maj 2016 av Trelleborgs kommun. Sportoteket anslöt sig till Fritidsbanken i mars 2017. I Skåne finns Fritidsbanken i Eslöv och ska snart öppna i Malmö. I Trelleborg är Fritidsbanken ett samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och Daglig verksamhet LSS.

- Efter vårens kampanjer på återvinningscentralerna och insamlingstävlingen är lagerhyllorna på Fritidsbanken fulla med bättre begagnad sportutrustning till utlåning. Nu passar Fritidsbanken bollen vidare till alla som vill låna fotbollar, inlines, rack, hjälmar, klubbor med mera. Alla kan låna och allt är gratis!

På plats vid invigningen fanns Ragnar Öhman och Fatmir Seremeti som stöttar Fritidsbanken. Det bjöds på kaffe och tårta.

Vinnare i insamlingstävlingen

Alla föreningar i Trelleborg utmanades på insamlingstävling. Grattis till Gislövs IF, Trelleborg Gymnastics and Dance och Lilla Beddinge Bollklubb som vann tävlingen och fanns på plats vid prisutdelningen för att ta emot en check på valfri ledarutbildning till respektive förening från Skåneidrotten!

Kom och låna på Fritidsbanken!

Fritidsbanken har öppet dagtid, säkrast mellan klockan 11 och 15. Var god ring 0708- 81 70 37 före lån av utrustning för att säkerställa att personal finns på plats.

Vill du låna och hämta utrustning kvällstid eller helger? Vänligen kontakta Fritidsbanken för överenskommelse om utlåning via Söderslätthallen. Söderslättshallen har öppet både dagtid, kvällstid och helger.

Bilder från invigningen finns på Fritidsbankens Facebooksida.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?