Europan-deltagare på besök i Trelleborg

Publicerad:

Under veckan har tre unga arkitekter besökt Trelleborg. Syftet har varit att lära känna staden och dess atmosfär då de jobbar med förslag på hur Sjöstaden kan växa fram.

Under veckan som arkitekterna besökt Trelleborg har de utgått från ett tillfälligt kontor på brandstationen.
Foto: Fanny Nyberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Under veckan som arkitekterna besökt Trelleborg har de utgått från ett tillfälligt kontor på brandstationen.

Arkitekterna Berengere Chauffete, Virginie Alexe och Augustin Bourgeois deltar i årets upplaga av Europan. Efter att de valt att rita på Sjöstaden och Trelleborg bland cirka 50 områden runt om i Europa bestämde de sig för att försöka besöka staden.

- Vi ville lära känna staden mer än vad man gör genom att bara se bilder, säger Virginie Alexe.

Under veckan som de vistats i Trelleborg har de tagit sig runt på hyrcyklar för att försöka insupa sp mycket som möjligt av atmosfären i staden för att sedan använda inspirationen som underlag i sitt arbete med Sjöstaden.

De är mycket nöjda med sitt besök i Trelleborg.

- Det har varit blåsigt, men bra. Alla människor är så trevliga, både de vi mött på stan och de som jobbar här på brandstationen, säger Berengere Chauffete.

Arkitekterna har nämligen utgått från ett mötesrum på räddningstjänsten där de riggat upp ett tillfälligt kontor. Men under fredagen bär det alltså av från Trelleborg igen för de tre arkitekterna som nu kommer att möta upp med en fjärde kollega och jobba en vecka i Paris.

Europan är en europeisk arkitekttävling för arkitekter under 40 år. Den arrangeras vartannat år och de tävlande kan välja mellan områden över hela världsdelen. I början av juli är sista chansen att lämna in ett bidrag för den här gången. I september väntar jurybedömningar och senare i höst får Trelleborgs kommun möjlighet att visa upp förslagen för allmänheten innan en vinnare koras i december.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?