Alla vägar bär till Trelleborg...

Publicerad:

Kanske inte, men temat för vårens sista Näringslivsfrukost var det ökade intresset för Trelleborg som besöks och bostadsort. Mycket folk hade sökt sig till Parken i arla morgonstund för att höra tre personer vittna om olika aspekter på Trelleborgs framtid.

Mats Ohlsson, Skånetrafiken
Foto: O. Hed Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Mats Ohlsson, Skånetrafiken

Mats Ohlsson, affärsutvecklare på Skånetrafiken, berättade om den resa som ledde fram till att Trelleborg den 13 december 2015 blev en del av det regionala, nationella och internationella tågnätet. Mats kunde också avslöja att det var nära att hela projektet gick i stöpet, en namnteckning fick ordnas fram i sista stund… Idag är Trelleborg den punktligaste stationen i hela Skåne och med en trafikutveckling där siffrorna pekar brant uppåt. Kanske kan det också bli så att Trelleborg i framtiden kommer att trafikeras med tvåvåningståg.

Peter Landgren från Mäklarfirman Landgrens vittnade om de tio år han verkat i Trelleborg. Trelleborg har förändrats på ett positivt sätt menar han. Priserna är på väg upp och utbudet är mindre än efterfrågan.

- I höst kommer det att komma ut en hel del objekt på marknaden, sa han bland annat, då säljer de personer som i vår flyttar in i nybyggda hus.

Sist ut denna torsdag var Ditte Fagerlund, VD i AB Visit Trelleborg, som är det nya namnet på Utvecklingsbolaget. Hon talade om kryssningsfartyget som kommer i juli, evenemang och uppmanade alla att semestra på hemmaplan och upptäcka Trelleborgs många smultronställen.

I höst planeras två näringslivsfrukostar – den 14 september och 2 november. Bakom arrangemanget står Trelleborgs kommun.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?