Ny plats i Trelleborg redo att upptäckas

Publicerad:

Under kommande vecka klistras ett tiotal markdekaler i form av stora solar upp på gatorna i Trelleborg. Klistermärkena visar vägen till Västra piren och utsiktsplatsen 17 meter över havet.

Klistermärken som visar vägen till Västra piren ska klistras upp på Trelleborgs gator.
Foto: Trelleborgs kommun Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Klistermärken som visar vägen till Västra piren ska klistras upp på Trelleborgs gator.

Det är Kuststad 2025 som står bakom initiativet. Syfte är att hjälpa trelleborgare och turister att upptäcka den del av Sjöstaden som redan idag finns tillgänglig att använda för rekreation.

Utöver klistermärken som visar vägen västerut från centrum och över Travemündeallén kommer det också att hängas upp vepor på före detta Dux byggnad.

Genom ett samarbete med Trelleborgs Hamn AB har Trelleborgs kommun också placerat ut bord med bänkar och ett antal grillar intill havspromenaden längs med Västra piren.

- Vi vill göra platsen tillgänglig och sprida informationen om att den finns. Därför märker vi ut cykel- och gångvägen hela vägen fram till Västra piren. Förhoppningen är att vi på det här sättet skapar en efterfrågan av events på platsen, säger Charlotte Hägg Reader som leder delprojektet Sjöstaden.

Den som tar sig till Västra piren med bil hänvisas till bilparkering söder om Dux med infart via västra korset.

Om Kuststad 2025

Sjöstaden är ett av delprojekten inom stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025 som syftar till att skapa uppemot 4 000 nya bostäder i kollektivtrafik- och kustnära läge.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?