Första kryssningsfartyget har anlänt

Publicerad:

Tidigt på onsdagsmorgonen gled hon in mellan pirarmarna, M/S Artania. Det är första gången någonsin som Trelleborg gästas av ett kryssningsfartyg.

M/S Artania låg vid kajen i Trelleborg hela onsdagen.
Foto: Fanny Nyberg Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika M/S Artania låg vid kajen i Trelleborg hela onsdagen.

Besättningen och de 1200 passagerna möttes av pompa och ståt med musik av stadens två musikkårer, utplacerade på en ramp intill kajen.

Många trelleborgare tog sig på morgonen till Västra piren och utsiktsplatsen för att få en glimt av fartyget som är 231 meter långt och 29 meter brett.

Många tittade på M/S Artania från utsiktsplatsen.

Se fler bilder från M/S Artanias besök på Facebook.

Kryssningsfartyget kommer att ligga kvar i Trelleborgs hamn under hela onsdagen. Passagerarna väljer själva hur de vill spendera sin dag men klart är att det finns gott om aktiviteter att välja mellan. Rederiet arrangerar bussutflykter till Köpenhamn, Ystad och Malmö/Lund, medan Visit Trelleborg erbjuder busstur till Smygehuk och Trelleborgen.

De tyska turister som väljer att istället gå i land för att upptäcka Trelleborgs stad ska mötas av specialerbjudanden i butikerna, museum och utställningar som håller extraöppet - och ett 20-tal tysktalande guider redo att svara på frågor om Sveriges sydligaste kommun.

Klockan 20 på onsdagskvällen lossas förtöjningarna och M/S Artania styr kosan mot hemmahamnen i Kiel där kryssningen avslutas. Kryssningsfartyget kan ses från utsiktsplatsen under hela dagen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?