28 bidrag inlämnade i arkitekttävling

Publicerad:

Hur ska framtidens Sjöstaden se ut? Var ska det byggas först, och vad ska det byggas? Kanske finns svaren bland de 28 arkitektbidrag som tagits fram för området.

Området som ingår i Europan präglas av hårdgjorda utfyllnadsytor.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Området som ingår i Europan präglas av hårdgjorda utfyllnadsytor.

Den europeiska arkitekttävlingen Europan som pågår under hela 2017 har nu kommit så långt att sista datum för att lämna in bidrag har passerats.

För Trelleborg och Sjöstadens del blev resultatet att 28 olika bidrag lämnats in. Vad förslagen består av eller var i Europa som de tävlande arkitekterna är bosatta är dock hemligt fram till första jurymötet i september.

Efter att juryn tittat på alla bidrag och gjort en första utgallring får förslagen visas upp för allmänheten. Projektet Kuststad 2025 planerar att visa upp samtliga förslag för allmänheten i en utställning under hösten.

Sjöstaden är arbetsnamnet på det 50 hektar stora område som idag används av Trelleborgs Hamn men som, när hamnens verksamhet flyttat åt sydost, kommer att bli tillgängligt för allmänheten med möjlighet att bygga nya stadsdelar med bostäder, lokaler och rekreation.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?