Vi håller rent 2017

Publicerad:

Varje vår deltar Trelleborgs kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Håll Trelleborg Rent
Foto: Håll Sverige Rent Licens: © Copyright Håll Trelleborg Rent

Välkomna till 2017 års kampanj! Nu går det att anmäla sig och alla är välkomna: privatpersoner, föreningar, arbetsplatser, förskolor och skolor.

När ni anmäler er till Vi håller rent visar ni att ni vill ha ett rent och snyggt Trelleborg. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Sista anmälningsdag är den 26 mars

Anmälan sker via Håll Sverige Rent, se länk till deras webbplats på denna sida. Materialet ni får består av sopsäckar, mindre skräppåsar samt skräpspel till alla barn. Handskar kommer också med i paketet som körs ut av avfalls- och återvinningsavdelningen.

I Trelleborg distribueras materialet under vecka 16. Kan vi inte nå er kontaktperson under vecka 16 så är ni välkomna att hämta materialet hos Kundtjänst på Rådhuset från och med vecka 17.

Hämtning av skräp

Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det avfall ni får över kan ni lägga i era ordinarie kärl för restavfall så hämtar avfalls- och återvinningsavdelningen det i samband med den vanliga avfallshämtningen.

Om ni får mycket skräp som inte får plats i ordinarie kärl kan avfalls- och återvinningsavdelningen hämta efter beställning utan kostnad.

Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i Sverige varav 2 405 från Trelleborgs kommun.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?