Samrådsperiod för nya bostadsförsörjningsprogrammet

Publicerad:

Hur ska planen se ut för ett långsiktigt bostadsbyggande i Trelleborgs kommun? Nu är kommunens bostadsförsörjningsprogram ute på samråd, och fram till 29 januari finns möjlighet att tycka till om förslaget.

Foto: Nina Schwab Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika

I Trelleborgs kommun ska alla invånare ha möjligheten att bo bra. Kommunen ska vara ett attraktivt val på den regionala bostadsmarknaden och har som mål att nå 50 000 invånare år 2028.

För att uppnå dessa mål har Trelleborgs kommun tagit fram ett bostadsförsörjningsprogram som är baserat på analyser och dialoger med bland annat medborgare, tjänstepersoner, politiker och andra aktörer. Bostadsförsörjningsprogrammet är vägledande för vilken typ av bostäder som behöver byggas och för vilka målgrupper.

Läs förslaget till bostadsförsörjningsprogram (PDF-dokument, 17,8 MB)

För att skapa tydliga effekter i kommunens bostadsförsörjning innehåller programmet mätbara mål som kommer följas upp årligen.

Tyck till om förslaget

Samrådsperioden pågår mellan måndag 4 december 2017 och måndag 29 januari 2018. Du kan skicka in dina synpunkter via ett formulär på vår hemsida, eller via e-post eller brev Trelleborgs kommuns samhällsbyggnadsförvaltning.

Läs mer och lämna synpunkter

Förslaget finns också på följande platser:

  • Rådhuset på Algatan 13, Trelleborg.
  • Trelleborg bibliotek, Astrid Lindgrens Allé 1, Trelleborg.
  • Anderslöv bibliotek, Landsvägen 2171, Anderslöv.
  • Gislövs bibliotek på Serresjöskolan, Gislövs läge.

Samrådshandlingarna finns även på bibliotekets Bokbussen. Läs mer om Bokbussen på www.bibliotek.trelleborg.se.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?