One Touch växlar upp och byter namn

Publicerad:

Projektet One Touch byter namn till Two Touch och i samband med det växlar man upp för att ännu fler ungdomar i Trelleborg ska börja studera eller arbeta.

Fredrik Fritz Persson och Jessica Österman, föreningsaktiva och välkända i Trelleborgs föreningsliv, arbetar för att fler ungdomar i Trelleborg ska studera eller arbeta.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Fredrik Fritz Persson och Jessica Österman, föreningsaktiva och välkända i Trelleborgs föreningsliv, arbetar för att fler ungdomar i Trelleborg ska studera eller arbeta.

Fredrik Fritz Persson och Jessica Österman har arbetat i One Touch under 2017 med målet att de barn- och ungdomar som befinner sig inom det kommunala aktivitetsansvaret i Trelleborg ska minska.

- Vi har arbetat med uppsökande verksamhet mot de unga som varken arbetar eller studerar och resultaten har varit mycket lyckade, det är ett stort antal unga som har gått från inaktivitet till en heltidsaktivitet under året, säger Fredrik Fritz Persson.

I uppdraget för One Touch har också legat att fler unga ska bli föreningsaktiva vilket kommer utvecklas under 2018.

- Vi har drivit Öppen Hall under hela 2017 i samarbete med föreningslivet i Trelleborg. Vi vet att föreningsaktivitet bidrar till snabbare etablering i samhället och kommer därför att fortsätta att utveckla samarbetet med föreningarna nu när vi går in i Two Touch, säger Jessica Österman.

Two Touch drivs av arbetsmarknadsförvaltningen i nära samverkan med TFF - en kraft i samhället och kultur- och fritidsförvaltningen.

.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?