Frisörstudenterna stylade Luciakandidaterna!

Publicerad:

Inför luciakröning i St Nicolai kyrka fick studenterna på Söderslättsgymnasiets frisörprogram uppdraget att fixa kandidaternas frisyrer. Efter kontakt mellan Lions och Söderslättsgymnasiet kom luciakandidaterna till skolan under fredags eftermiddagen och stylade till sig.

Uppdraget att styla luciakandidaterna är ett Real Case – ett uppdrag på riktigt. Här får studenterna prova på verkliga uppdrag och ett entreprenöriellt lärande. Ett samarbete som man hoppas på blir en tradition framöver.

- Det är en win-win situation, säger Susanne Halldén och fortsätter, där alla parter får ut något. Våra elever får en möjlighet att prova ett verkligt uppdrag.

Frisörutbildningen jobbar redan innan aktivt med verkliga uppdrag och det entreprenöriella tänkandet ligger i fokus genom hela utbildningen. Det är ett fokuserat och målinriktat gäng som har tagit sig an luciakandidaterna och det fönas och stylas överallt. Även Brittmarie Lindquist, från Lions i Trelleborg, fick en chans att styla till sig inför kvällens luciakröning.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?