Flydde från Afghanistan - nu skapar han trygghet för barn i Trelleborg

Publicerad:

Omsorgsassistenten Murteza Ghola trivs bra både i Trelleborg och i kommunens LSS-verksamhet.

Murteza Ghola trivs i Trelleborg och med jobbet inom kommunens LSS-verksamhet.
Foto: http://www.trelleborg.se/ Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Murteza Ghola trivs i Trelleborg och med jobbet inom kommunens LSS-verksamhet.

Den i dag 23-årige Murteza Ghola flydde från Afghanistan tillsammans med sin storebror. Via Malmö kom de till Trelleborg och här har Murteza byggt upp ett nytt liv.

Han jobbar inom korttids- och fritidsverksamheten och var på plats när verksamheten nyligen visade upp sina nya lokaler på Västergatan.

- Vi behövde det här, verksamheten växer och vi får in fler och fler barn. Det här är jättefina lokaler och barnen trivs som bara den, säger Murteza.

Han har bott i Trelleborg de senaste sju åren. Innan han började inom LSS arbetade han på två av kommunens äldreboenden. Nu är han omsorgsassistent med extra samordningsansvar.

- Jag trivs jättebra, det här är verkligen något för mig. Jag vill också gärna utveckla mig och funderar på att läsa vidare, kanske socionom eller socialpedagog. Min bror är snart färdig sjuksköterska, jag är så stolt över honom. Här i Trelleborg är det så lugnt. Som det känns nu kan jag bo här i resten av livet.

Jobba för självständighet

Vid sidan av arbetet ägnar Murteza gärna tid åt träning. Han har bland annat blivit svensk lagmästare i tyngdlyftning med Trelleborgs ABK. På jobbet ligger fokus på barnen och att skapa en så bra miljö som möjligt för dem.

- Målet är att hjälpa dem mot självständighet och det är så kul att se deras utveckling. Vi planerar och gör scheman utifrån barnens behov. Det ser olika ut. Sedan gör vi olika saker ihop. Vi bakar, lagar mat, pysslar, är ute på aktiviteter, tittar på film med mera.

- Med de här nya lokalerna har vi också kommit närmare stan och de möjligheterna det skapar, säger Murteza Ghola.

Läs mer

LSS-verksamhet möter ökade behov i nya lokaler

Hjälpte informationen på den här sidan dig?