Trelleborgs framtid visas upp på Hamnens dag

Publicerad:

Under Hamnens dag den 2 september väljer Trelleborgs kommun att fokusera på de långsiktiga framtidsplaner som finns - både i och utanför tätorten.

I västra delen av hamnen ska nya stadsdelar växa fram.
Foto: Jansen Herr Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika I västra delen av hamnen ska nya stadsdelar växa fram.

Torbjörn Karlsson, kommunstyrelsens ordförande och hamnbolagets styrelseordförande, blickar framåt när han klockan 11.40 står på scen. Utöver detta finns två olika pågående projekt på representerade av politiker och tjänstepersoner; Kuststad 2025 och Översiktsplanen 2028.

Översiktsplanen lyfter fram utvecklingsförslag för orter och landsbygd. Under Hamnens dag finns planarkitekter på plats för att berätta om förslagen och fråga besökarna om deras idéer och tankar.

Under samrådsperioden för den nya översiktsplanen, som pågår fram till den 26 september, har medborgarna en central roll. Ta chansen att berätta hur du vill att din närmiljö ska utvecklas. Det är avgörande för hur översiktsplanen blir.

Stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025 finns också representerade. Ställ frågor om projektet som omfattar nya stadsdelar i hamnområdet, utveckling av befintlig stadskärna samt ett business center i anslutning till ny ringväg och hamninfart på öster. Besökare kan också bygga upp de framtida stadsdelarna i Sjöstaden utifrån eget tycke och smak.

Lördag är sista dagen att lämna in ett bidrag till tävlingen som syftar till att ge utsiktsplatsen vid Västra piren ett namn. Tävlingen arrangeras av Trelleborgs Hamn och förslag kan lämnas in via hamnens webbplats eller på plats under Hamnens dag.

Hamnens dag arrangeras av Trelleborgs Hamn AB och äger i rum vid handelskajen i västra delarna av hamnen på lördag den 2 september klockan 10-14. För mer information om dagen hänvisas till Trelleborgs Hamns webbplats.

Läs mer

Om Översiktsplan för orter och landsbygd 2028.

Om Sjöstaden och Kuststad 2025.

Trelleborgs Hamns webbplats.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?