Campa tryggt och säkert

Publicerad:

Många campar under sommaren, och hur trevligt det än är, finns det en del för dig att tänka på. Här kommer några råd och tid om vad du kan göra för att campa tryggt och säkert.

Camping
Foto: dinsakerhet.se Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Camping

Håll rekommenderade avstånd och se till att ha en brandvarnare, brandsläckare och brandfilt. Står tält och vagnar för tätt är risken stor att en brand sprider sig till grannarna. Placera husvagnens dragkrok ut mot vägen så att din vagn snabbt kan flyttas om det börjar brinna hos grannen.

Använder du gasol för värme eller matlagning behöver du ha god kunskap om hur man gör det på ett säkert sätt. Gasolen i sig är inte giftig men mycket brandfarlig. Vid läckage kan den också tränga undan syret i ett begränsat utrymme med risk för kvävning som effekt. Tänk därför på att ha god ventilation.

Säkerhetsavstånd mellan två campingenheter eller mellan en campingenhet och ett tält, bör vara minst fyra meter. Avståndet mellan två tält bör vara minst tre meter.

Trygg och säker sommar i Trelleborg

Under sommaren kommer ett nytt säkerhetstips publiceras varje vecka. I foldern nedan har vi samlat flera bra tips och råd för en säker sommar. Ta del av dem så hoppas vi att du får en riktigt bra sommar!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?