GeBortTillSport i samarbete med TV4 och Fritidsbanken

Publicerad:

Söndag 10 september arrangerar TV4 GeBortTillSport-dagen på ett 50-tal orter runt om i landet – en nationell insamling av sportutrustning i samarbete med Fritidsbanken.

Fritidsbanken i Trelleborg finns på Föreningarnas Hus, Klörupsvägen 25.
Foto: Fritidsbanken Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Fritidsbanken i Trelleborg finns på Föreningarnas Hus, Klörupsvägen 25.

2015 initierade Ida Björnstad GeBortTillSport tillsammans med TV4. Då samlades 9,5 ton sportutrustning in i fem städer och skänktes till behövande. Nu görs samma satsning igen, med den stora skillnaden att Fritidsbanken är mottagare och att insamlingen sker på 57 platser – från Jokkmokk i norr till Trelleborg i söder.

Den som vill skänka sport- och fritidsutrustning i Trelleborg beger sig till Fritidsbankens insamling på Söderslättshallen klockan 10 – 16. All insamlad utrustning skänks vidare till Fritidsbanken i Trelleborg där vem som helst kan låna den gratis i 14 dagar.

– För oss på Fritidsbanken innebär samarbetet med TV4 och GeBortTillSport en stor möjlighet. Det ger oss utrustning som vi sedan kan låna ut gratis och uppmärksammar även fördelarna med lån och återbruk som en väg till en mer aktiv fritid. De flesta har sport- och fritidsprylar hemma som aldrig används. Med GeBortTillSport kan den komma till användning igen istället för att ligga hemma och samla damm, säger David Mathiasson, verksamhetsledare på Fritidsbanken

Den 10 september sänder TV4 live under förmiddagen från en av insamlingsplatserna, Hagaparken i Stockholm, samt från Fritidsbankens lokaler i Kronoparken i Karlstad.

Fritidsbanken Trelleborg

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?