Vi visar det nya insamlingssystemet lördagen den 8 april

Publicerad:

I april-maj kommer 4 000 villahushåll i Trelleborgs kommun att få information om när de sista gröna soptunnorna kommer att bytas ut mot två mörkgrå. I början av juni kommer alla villahushåll i Trelleborgs kommun att ha tillgång till fastighetsnära källsortering!

Fyrfackskärl
Foto: PWS Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Fyrfackskärl

Den som vill träffa oss på Avfalls- och återvinningsavdelningen och få och en demonstration av de nya fordonen och kärlen är hjärtligt välkommen till följande platser lördagen den 8 april:

10.00-10.45 Väståkraskolan, Anderslöv

11.15-12.00 Klagstorps skola, Klagstorp

12.30-13.15 Granhyddan, Beddingestrand

13.45-14.30 Smyge skola, Smygehamn

Under sex veckor med start den 2 maj, kommer kärlen att bytas ut. Med kärlen kommer också sorteringsanvisningar, information om nya hämtningsdagar samt den utrustning som behövs för sorteringen.

Källsortering sparar energi och naturresurser

- Vårt avfall är en resurs som tas till vara genom återvinning. Det nya insamlingssystemet innebär att du hemma på tomten sorterar ditt hushållsavfall i åtta fack. Det blir enkelt att lämna avfallet till behandling och du slipper att åka iväg till återvinningsstationen med förpackningar och tidningar, säger Gabriella Eliasson, chef för Avfalls- och återvinningsavdelningen i Trelleborgs kommun.

- Den stora nyheten är att också matavfall sorteras ut och lämnas till behandling. Matavfallet rötas och blir till biogas som sedan uppgraderas till fordonsgas.

- Allt material som samlas in återvinns och används sedan vid tillverkning av nya produkter. På så sätt sparar vi stora mängder energi och tär inte på våra naturtillgångar.

Utbyggnaden av det nya insamlingssystemet startade i januari 2014.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?